Home     Over ons    Coaching     Advisering     Research   

Michiel Odijk Project Management Services is geinteresseerd in de bijdrage van projectmatig werken aan het leer- en verandervermogen van organisaties en de vraag hoe mensen effectief en met plezier projectmatig werken. Op dit terrein willen we graag betekenisvol zijn door onderzoek te verrichten.

Onderzoek naar coaching als succesfactor voor projecten

In 2008 hebben we onderzoek verricht naar de vraag in welke mate de toepassing van coaching een succesfactor is voor projecten. Deze vraag is voortgekomen (a) uit onze visie dat verantwoordelijkheidsbesef, bewustzijn en competentie belangrijke voorwaarden zijn voor de mate waarin een projectteam effectief is en (b) het gegeven dat coaching precies op die aspecten stuurt.

Een deel van het onderzoek betrof het interviewen van mensen in een aantal organisaties die vanuit een specifieke rol verbonden zijn aan projecten. Denk daarbij aan projectmedewerkers, projectmanagers en opdrachtgevers. Hieraan gekoppeld onderzochten we door middel van een enquête het beeld dat projectprofessionals hebben van coaching in projectomgevingen. De resultaten hebben we gebenchmarkt tegen een panel van ca. 10 experts met internationale bekendheid.

De resultaten van het onderzoek kunt u hier downloaden (pdf, 184KB).

Research  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Michiel Odijk Project Management Services

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   ©2006-2010 Michiel Odijk Project Management Services

 

contact    

voorwaarden